Новини от Пловдив » Бизнес » Затварят пивоварни на Corona, рязко спря търсенето на бирата
Бизнес Свят Храни и напитки

Затварят пивоварни на Corona, рязко спря търсенето на бирата

Производителят на популярната бира Corona – Компанията Групо модело (Grupo Modelo) е в процес по спиране на пивоварството заради извънредното здравно положение, до което доведе бързото разпространение на новия коронавирус, предадоха ДПА, Ройтерс и Асошйейтед прес. „Ако федералното правителство прецени, че е уместно да издаде разяснение, потвърждаващо бирата като агро-индустриален продукт, в Grupo Modelo сме готови да изпълним план с повече от 75% от персонала, който работи от вкъщи и в същото време гарантира доставката. на бира “, се казва в изявлението на компанията.

Две мексикански пивоварни, включително производителите на бирата „Корона“, заявиха, че намаляват производството заради извънредните мерки на мексиканското правителство и затварят няколко от заводите си.

„Групо Модело“ – чиито марки включват „Пацифико“ и „Модело“, както и „Корона“ заяви, че мярката е в съответствие с нареждането на правителството на Мексико да спре всички несъществени дейности до 30 април, за да забави разпространението на коронавируса.

„Ние сме в процес на намаляване на производството в нашите заводи до възможния минимум“, се казва в съобщение на компанията в четвъртък, като добавя, че процесът ще приключи през следващите дни.

Холандско-мексиканската пивоварна „Хайнекен Куатемок Моктезума“, която произвежда марките „Текате“ и „Дос Екуис“, също съобщи, че „изпълнява план за намаляване на нашите операции … запазване на грижата за околната среда и с единствената цел да се избегнат необратими ефекти, които би могло да направят невъзможно да се активира отново нашата икономическа дейност. “

Правителството на Мексико заяви, че само ключови сектори като агробизнеса ще могат да продължат да функционират при сегашните ограничения.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...