Новини Пловдив » Градът » Справочникът за прием в 8 клас – на сайта на РУО-Пловдив
Градът Образование Пловдив

Справочникът за прием в 8 клас – на сайта на РУО-Пловдив

Иванка Киркова novini-plovdiv-press
Иванка Киркова Снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Тази година няма да има хартиен справочник за прием в 8 клас в училищата на територията на Пловдив област. Цялата информация учениците, които завършват 7 клас, могат да намерят на сайта на на РУО – Пловдив в раздели „Новини“ и „Прием“.

„Заради извънредното положение във връзка с коронавируса нямаме техническа възможност да разработим и разпространим книжката за държавния план прием. На сайта на РУО е качена цялата информация за новите професии и специалности в различните училища, както и за центровете за подаване на документи за прием, графиците, сроковете и датите на провеждане на изпитите, за подаване на документи за участие в класиранията и за записване.“ Това заяви пред ПловдивПред началникът на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова.

В раздел „Прием“, „Текущи съобщения“ е публикувано в word формат заявление за полагане на изпит по чужд език в рамките на НВО в 7 клас през учебната 2019/2020 г.

Изпитът се полага по желание на ученика и не участва в балообразуването за държавен прием в 8 клас в неспециализираните училища в област Пловдив. Подаването на заявление е в периода от 06 до 08 април 2020 г. и следва да бъде осъществено дистанционно, по електронен път, пише на сайта на РУО-Пловдив.

Всеки седмокласник, желаещ да се яви на изпит по чужд език, може да го направи по един от следните начини:
– принтиране, попълване на заявлението, полагане на подписите на ученика и родителя, сканиране/снимане и подаване по електронен път до училището, в което се обучава седмокласникът;
– при липса на принтер/скенер се допуска попълване на заявлението в word формат и подаване по електронен път до училището, в което се обучава седмокласникът; след отмяна на извънредното положение ще бъде създадена организация за подписване на хартиеното заявление от родителя и ученика.

Изпитите от национално външно оценяване по български език и литература и математика се полагат в училището, в което се обучава седмокласникът. Заявление за допускане до изпитите по БЕЛ и математика не се подава, такса не се заплаща.

На сайта на РУО – Пловдив в раздел „Прием“ е публикуван проект на заповед за утвърждаване на държавния план-прием в 8 клас за учебната 2020/2021 година по профили и професии в профилираните гимназии, професионалните гимназии, средните и обединените училища в област Пловдив.

От таблицата може да бъде получена информация за начина на балообразуване, за изучавания чужд език за всеки профил или професия, за начина на изучаване на чуждия език, допълват от Регионалното управление на образованието.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close