Quantcast
Новини Пловдив » България » 33-годишен мъж с COVID-19: Това е малък кошмар. На слушалката не се чуваха хрипове, а снимката показа пневмония
COVID-19 България Важно

33-годишен мъж с COVID-19: Това е малък кошмар. На слушалката не се чуваха хрипове, а снимката показа пневмония

2573 нови заразени, 87 жертви взе COVID-19
COVID-19

Първият пациент, приет в Инфекциозна болница в София с коронавирус, разкри как е протекла заразата и как се е спасил. Той е на 33 години и иска да остане анонимен. В средата на март се прибира от Германия, където е посетил свои близки. Предполага, че в самолета се е заразил с COVID-19.

Споделя, че през цялото време е имал маска, ръкавици и дезинфектанти. От летището директно се самоизолира край София и вирусът бавно го атакува, съобщава bTV.

Първият ден се е чувствал добре. На вторият започва лека хрема, като има болки в гърлото, подобни при настинка. Тъй като пие противогрипни лекарства, на четвъртия ден се почувствал добре.

Но на следващия ден започнали усложненията – тежест в гърдите, лека кашлица. След това се обадил на своята лична лекарка. Предписват му лекарство за гърло, имуностимуланти и парацетамол.

На осмия ден започва да приема антибиотик, който обаче не помага – температурата и отпадналостта продължили. На десетия ден постъпва в болница. „На слушалката казаха, че няма хрипове и всичко е наред, но снимката показа тежка двустранна пневмония“, коментира той.

Двата теста за коронавирус са положителни. Следва ударно лечение с антибиотици, което трае над две седмици.

„Специални благодарности на лекарите, на проф. Червенякова. Бяха адекватни и подготвени. Това е един малък кошмар. Благодарение на това, че имам здрава имунна система и тренирам, това го казаха и лекарите, подпомага за по бързото възстановяване при изключително тежък вирус“, разказва мъжът.

След болестта неговият първи тест за коронавирус е отрицателен. Очаква се и резултатът от втората проба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...