Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Гледач зарази с COVID-19 тигрицата Надя в зоопарка на Бронкс
COVID-19 Свят

Гледач зарази с COVID-19 тигрицата Надя в зоопарка на Бронкс

Тигрицата Надя
Илюстративна снимка

Женският тигър в зоопарка в Бронкс е тестван с положителна проба. Голямата котка е първият известен случай в света на диво животно със симптоми на COVID-19 и е един от седемте болни тигри в нюйоркския зоопарк. Останалите обаче са с отрицателни първи тестове за коронавирус.

Четиригодишният малайзийски тигър Надя най-вероятно е бил заразен от неизвестен, асимптоматичен служител на зоопарка, който вероятно се е грижел за животното. „Това е единственото смислено обяснение“, казва главният ветеринар на зоопарка в Бронкс Пол Кейл.  Екипът на зоопарка в момента полага усилия да опази семейството на приматите, защото е доказано, че всички маймуни са много податливи на респираторни заболявания, какъвто е коронавирусът.

Няколко домашни животни досега бяха тествани позитивно за SARS-CoV-2, вирус, предизвикващ COVID-19. Потвърдените случаи са померан и немска овчарка в Хонг Конг и домашна котка в Белгия. Ветеринари съветват тези дни много да си пазим домашните котки.

За котките е известно отпреди, че боледуват от разновидност на коронавируса, съществуваща единствено при тях, но наскоро стана известно, че могат да бъдат засегнати и от предаващия се сред хората SARS-CoV-2. Ново китайско проучване показва, че котките са способни да предават вируса помежду си. Задачата на по-нататъчните изследвания е дали могат да го предават и на други видове.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...