Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » РЗИ Пловдив разреши фризьори и козметици да работят
COVID-19 Бизнес Пловдив

РЗИ Пловдив разреши фризьори и козметици да работят

Бръснарски, фризьорски и козметични салони вече могат да работят. Това става ясно от заповед на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Пловдив.

Освен тях могат да работят и солариуми, ателиета за татуировки и поставяне на обици и други подобни изделия на различни части на тялото. Трябва обаче да спазват стриктен здравно-хигиенен режим.

Салоните и ателиетата трябва да изготвят график на работа, който да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване.

И още – не бива да допускат хора с прояви на остри заразни заболявания; да осигурят дезинфекция на помещенията, на всички повърхности, които се докосват. Да се дезинфекцират регулярно и същото да се отразява в чек – листове, с дата, час и подпис.

На всеки два часа помещенията трябва да се проветряват, трябва да се носят лични предпазни средства, не бива да се допуска струпване на групи на хора вътре в обектите. В пространството отвън пред обекта да не се допуска струпване на хора, като разстоянието между хората да е минимум 1,5-2 метра един от друг.

Още по темата:

Фризьорските салони ще работят, козметичните затварят

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...