Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Стоян Мавродиев: Премиерът е подведен, ББР не е извършила нищо нередно
Бизнес България Важно

Стоян Мавродиев: Премиерът е подведен, ББР не е извършила нищо нередно

Стоян Мавродиев

„Премиерът е бил сериозно подведен, материята е сложна и в тази натоварена ситуация вероятно не е имал време да навлезе в детайлите. Българската банка за развитие не е извършила нищо нередно.“ Това каза директорът на ББР Стоян Мавродиев в предаването „Лице в лице“, след като сутринта Бойко Борисов нареди да бъде сменено цялото ръководство на банката Причината е заемът от 75 млн. лв., даден на колекторска фирма от ББР, за който се появиха съмнения, че е от кризисния ресурс за подпомагане на бизнеса в условията на епидемия.

„Тази сделка за 75 млн. лв. на компанията „Свети Георги Груп“ се подготвя много преди кризата с коронавируса, поне от 6-7 месеца. Ние спечелихме тази сделка в конкуренция с други банки, защото това е една много добра сделка. Фалшива новина е, че я необезпечена. Срещу заема от 75 млн. лв. стоят обезпечения от 500 милиона“, заяви Мавродиев.

Той разказа, че директори на други банки му се обадили да питат как е възможно да бъде критикуван за такава сделка, при положение че тя е колкова изгодна.

С парите колекторската фирма щяла да изкупи необслужвани кредити на Пощенска и Общинска банка. Парите на ББР щели да бъдат преведени на тях.

Според Стоян Мавродиев атаката идва от кръга „Капитал“, чийто собственик Иво Прокопиев е подсъдим по негови сигнали.

„Моята оставка е винаги на масата, ако премиерът я иска, има я“, добави Мавродиев.

Още новини по темата

Борисов: Възмутен съм, веднага да махат борда на ББР 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...