Quantcast
Новини Пловдив » Община » Изнесено Бюро по труда беше открито в район „Централен“
Община Пловдив

Изнесено Бюро по труда беше открито в район „Централен“

Ново гише на Бюрото по труда отвори врати в район „Централен“. То се намира на булевард  „Васил Априлов“ № 100. То се помещава в Клуб на пенсионера и работи от 8.30 до 17 ч. от понеделник до петък.

Новооткритото бюро беше посетено днес от кмета на Пловдив Здравко Димитров и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

На място има служители на администрацията, които извършват регистрацията, за да става по-бързо, за да няма струпване на хора и за да се спазват санитарно-хигиенните изисквания по време на епидемията.

Заявления за регистрация се подават освен на място Дирекция на бюро по труда (ДБТ), също така и чрез лицензиран пощенски оператор до съответното ДБТ, по електронна поща на ДБТ или по електронен път  по реда, регламентиран в Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги (с КЕП или ПИК на НОИ). За целта могат да се използват електронните форми за подаване на заявление, чрез:

* Официалния сайт на Агенцията по заетостта;

* Чрез новата електронна услуга на Агенцията по заетостта и Държавна агенция „Електронно управление“,

* По електронна поща на е-адрес на ДБТ (само за периода на извънредно положение за лицата, които желаят да ползват посредническите услуги на ДБТ).

Заявлението, което се подава към Бюрото по труда по електронен път, служи само за регистрация на съответното лице за ползване на посредническите услуги на Агенцията по заетостта и не води автоматично до получаване на права за обезщетения или социални помощи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...