Новини от Пловдив » Регион » Елена Филева раздаде маски и дезинфектанти на хора в неравностойно положение в Куклен
Куклен Регион

Елена Филева раздаде маски и дезинфектанти на хора в неравностойно положение в Куклен

В навечерието на най-светлите християнски празници председателят на Общинския съвет в Куклен Елена Филева, съвместно с фондация „Траки“ раздадоха маски и дезинфектанти на хора в  неравностойно положение.

Елена Филева посети повече от 30 семейства в Куклен. “За мен е важно да помогнем на най-нуждаещите се хора да могат да посрещнат предизвикателствата на създалата се ситуация, като им осигурим маски и дезинфектанти, за да се предпазят максимално от вируса. Искам да благодаря на Денис Дасари, който се ангажира с осигуряването на качествени дезинфекциращи препарати, както и за това, че дари част от тях”, сподели председателят на Общинския съвет.

Осигурени бяха също така 5- литрови туби с дезинфектанти за повърхности, които бяха дарени на двете църкви в града и на манастира „Св.св. Козма и Дамян“.

„Въпреки че тази година празниците Цветница и Великден няма да се празнуват както е обичайно, желанието ни е да направим възможното да се спазят максимално изискванията за дезинфекция на храмовете, за да не подлагаме вярващите на риск от зараза“, отбеляза Филева.

Председателят на Общинския съвет и представителите на фондация „Траки“ използваха тази среща с хората да им напомнят за мерките, които трябва да се взимат, за превенция от заразяване: често миене на ръце, носене на предпазни маски, физическа дистанция и социална изолация.

Отново се напомни, че събирането на много хора на едно място, посещението на паркове и градини и струпване пред магазините крие риск за предаване на COVID-19.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...