Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Превърнатата в паркинг зона пред пощата на Пещерско шосе отново става зеленина
Общество Пловдив

Превърнатата в паркинг зона пред пощата на Пещерско шосе отново става зеленина

Превърнатата в паркинг зона пред пощата на Пещерско шосе отново става зеленина.  Ремонтът е по изрична молба на жители на район „Централен“, които настояват да бъде възстановена зелената площ, вместо тя да се ползва за спиране на  автомобили, съобщиха от адмиинстрацията.

„В участъка, който обхваща около 300 квадратни метра, ще се оформи тревна площ с дървета, храсти и цветя, която ще бъде отделена от тротоара с антипаркинг съоръжения. Ще бъде обособен и кът за отдих, където ще се поставят няколко пейки“, обясни зам.-кметът на район „Централен“ Тошо Пашов, който вчера инспектира обекта.

С тротоарни плочки ще бъде изградена специална пътека за безпрепятствено преминаване на родителите и децата от южната страна на бул. “Пещерско шосе“ до входа на ДГ „Мирослава“.  Реконструкцията ще приключи до края на април.

„Ремонтът беше изключително належащ, тъй като тревната площ бе заличена и се използваше за паркинг. Необходимо беше и да осигурим безопасното движение на родителите и децата до ДГ “Мирослава“, защото в участъка нямаше обособен тротоар. С благоустройството на тази част от района продължаваме усилената работа по зелените зони и пространства“, посочи кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...