Новини от Пловдив » Пловдив » Още 2 глоби по 10 000 лв. за нарушена карантина
Пловдив Съд и Прокуратура

Още 2 глоби по 10 000 лв. за нарушена карантина

Районният съд в Пловдив одобри още две споразумения на нарушители на карантината с прокуратурата. Подсъдимите  са двама мъже.  Единият е с инциали Г. А.  и пристигнал в България с полет от Дортмунд. В декларацията за задължителната 14-дневна карантина посочил адрес в  Пловдив. На 2 април 2020 г. полицейски служители не го открили на адреса. След като близките му го потърсили по телефона, той пристигнал. Първоначално обяснил, че се наложило да придружи съпругата си до зъболекар, а впоследствие, че самият той имал нужда от стоматологична помощ. При направена проверка е установено, че не е посещавал посочения от него зъболекарски кабинет.

Т. В. пристигнал в България с полет от Лондон и също посочил адрис в Пловдив за карантината.  На 3 април 2020 г. полицейски служители към Шесто РУ не го открили там. Майката му заявила, че синът й напуснал дома им същия ден и й указал, ако дойдат да го проверяват от МВР, да каже, че е отишъл в Първо РУ при ОД на МВР. При проверка е установено, че това не отговаря на истината. Междувременно подсъдимият Т. В. се появил на адреса и изразил съжаление за това, че е нарушил карантината си.

На всеки от подсъдимите Г. А. и Т. В.  е определено и наложено наказание  в размер на 6 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 10 000 лева, като изпълнението на така определеното наказание лишаване от свобода е отложено за срок от 3 години.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...