Новини от Пловдив » Образование » Учители зарадваха деца в Костиево с лакомства за Великден
Марица Образование Регион

Учители зарадваха деца в Костиево с лакомства за Великден

Галина ГЕОРГИЕВА

Учители в Костиево зарадваха деца от социално слаби семейства с лакомства за Великден. Идеята за благородната инициатива е на директора на местното училище Кръстьо Кръстев и на училищното настоятелство. Днес преподаватели занесоха подаръците на възпитаниците си.

В ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ учат 110 ученици, като голяма част от тях са от ромски произход.

Пак по идея на директора педагозите са отделили лични средства и са закупили мобилен интернет на децата, които не разполагат с такъв. Целта е да се реализира онлайн обучението, което се провежда в цялата страна по време на извънредното положение, въведено зарази коронавируса.

Директорът и преподавателите на обучение в Калофер миналата година

„В криза трябва да проявим солидарност, а всички колеги откликнахме на идеята на г-н Кръстев. Класните ръководители направиха предложения кои ученици да бъдат подпомогнати.  С предимство бяха деца от многодетни семейства и от семейства с финансови затруднения“, разказа пред ПловдивПрес Илияна Джоглова – начален учител в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Тя е категорична, че учениците са отговорни и полагат старание да усвоят учебния материал. Дистанционното обучение се провежда през платформата Microsoft Teams, а през Вайбър и Месинджър се поддържат ежедневни контакти с родителите. Учителите подготвят индивидуални материали за децата, които нямат телефони, таблети и лаптопи и им ги доставят при стриктно спазване на мерките.

Преди въвеждането на извънредното положение зам.-министърът на образованието Таня Михайлова и началникът на РУО Иванка Киркова са посетили школото, а директорът и учителите са получили похвали за отличното справяне по механизма за обхващане и задържане на учениците от уязвими групи.

На 1 ноември 2019 година училището чества 130-ата си годишнина. На официалните тържества сред гостите е бил кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...