Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Закопчаха дилър на много опасна синтетична дрога в Столипиново
Крими Пловдив

Закопчаха дилър на много опасна синтетична дрога в Столипиново

Синтетичната дрога в дома на Рашко Гардияна
Синтетичната дрога в дома на Рашко Гардияна

Полицията задържа прочутия дилър на синтетична дрога в Столипиново Рашко Топалов, по прякор Гардияна. В дома на Гардияна са открити 23 дози „бонзай“ и неразфасовано количество от дизайнерската дрога.

В хода на проверка по линия наркоразпространение на територията на Столипиново, служители на Шесто РУ са претърсили жилището на 53 годишния Рашко Топалов, който е стар познайник на полицията с множество криминални прояви за разпространение на наркотични вещества. От дома на дилъра и 50 годишната му съпруга Анка на улица „Батак“, служители на криминална полиция са иззели и неразфасован пакет от дизайнерската дрога, който е трябвало да бъде разпределен на дози, за да бъде продаден на улицата. В хода на предприетите процесуално- следствени действия от дома на семейството са открити и иззети пари и мобилни телефони.

На улицата доза от синтетичната дрога, която прави консуматорите почти мигновено зависими, се търгува около 3 лв. Пристрастяването към наркотика от групата на синтетичните канабиноиди, предизвиква агресия, гърч, дори смърт.
Пласьорът е задържан в полицейския арест.

Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 354 а от НК. Работа по документиране на престъпната дейност, свързана с намерените наркотични вещества продължава под наблюдение на прокуратурата.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...