Левицата 14
Новини от Пловдив » Култура » Поетичният фестивал „Орфей“ ще се проведе от 24 до 26 септември
Култура Пловдив

Поетичният фестивал „Орфей“ ще се проведе от 24 до 26 септември

Третото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 ще се проведе от 24 до 26 септември, решиха организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ и участниците във форума.

Промяната от първоначално обявените дати 7 – 9 май 2020 г. се налага заради удълженото извънредно положение у нас, а и в страните, откъдето са самите участници.

Организаторите благодарят на партньорите си за проявеното разбиране – Общински институт „Старинен Пловдив“ с обект Малка раннохристиянска базилика, който е традиционната сцена на фестивала вече трета година, на дирекция „Култура и археология“ на Община Пловдив и на частните спонсори.

„Изключителен е ентусиазмът на всичките тазгодишни участници, които са от 9 страни по света. С още по-голямо желание те искат да посетят Пловдив и съпреживеят с любителите на изящната словесност и техни братя по перо фестивала наесен, за което им благодаря“, каза Антон Баев, директор на фестивала.

Активен е мултиезичният сайт на фестивала, където са качени на роден език и в превод на английски и на български всички творби на участниците и могат да се четат напълно безплатно. На сайта www.orpheus-plovdiv.eu са публикувани в PDF формат и двете книжни издания с творби на участниците, които също могат да бъдат изтеглени и четени във времето на изолация.

„Първоначално предложихме на нашите гости евентуално онлайн издание на фестивала, но всички категорично предпочетоха отлагане във времето, но на всяка цена общуването да е живо. Благодаря им, още повече, че пътните разноски – самолетни билети и друг транспорт са изключително за тяхна сметка“, разказа Антон Баев.

Проектът „Международен фестивал на поезията Орфей – Пловдив 2020“ е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК“ и се осъществява за трета поредна година. Той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, вече 45 чуждестранни поети от 16 страни. Проектът е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 г.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...