Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Побоят над Слави Ангелов поръчан от бизнесмени, които се крият в чужбина
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Побоят над Слави Ангелов поръчан от бизнесмени, които се крият в чужбина

Иван Гешев
Иван Гешев

Бизнесмени, които се укриват в чужбина, защото са издирвани по дела в България са евентуалните поръчители на побоя над главния редактор на „168 часа“ Слави Ангелов. Това е основната версия, по която работи разследването, стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев. Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов той разкри подробности около разследването.

Трима са обвинени за побоя над Слави Ангелов. Това са братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев.

Те са с три обвинения – за престъпно сдружение, дрога и нанасяне на телесна повреда. В дома на единия от тях е открита книгата на Хитлер „Моята борба“, бухалки, палки, като те са проверявани и за други нападения.

„Въпреки извънредното положение колегите работиха активно и събраха доказателства. Надяваме се тези доказателства да бъдат оценени от Специализирания наказателен съд“, разясни главният прокурор, цитиран от „24 часа“. Той добави, че през уикенда от Специализраната прокуратура ще поискат постоянен арест за тримата задръжани

Този случай е атака срещу българската държава директно и продължава да се работи в посока поръчителите и евентуалните посредници, каза Гешев.

На всеки един е ясно, че поръчителят не отива при извършителя, срещат се, плаща се капаро и после се доплаща. Поръчителите много често не знаят кои са физическите извършители на тяхната поръчка и обратно, разясни Гешев и посочи, че така е в цяла Европа.

Още новини по темата

Повдигнаха обвинения на 3-мата нападатели на Слави Ангелов
Знакови лица от агитката на Левски задържани за побоя над Слави Ангелов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...