Quantcast
Новини Пловдив » България » Ген. Мутафчийски: Експеримент в неделя ще покаже дали ще отворим парковете
COVID-19 България Важно

Ген. Мутафчийски: Експеримент в неделя ще покаже дали ще отворим парковете

В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на парка. Ще се извърши наблюдение дали това ще се спазва. Това обяви шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Тази сутрин прочетох, че в Австралия плажовете отново са забранени, защото се оказва, че мерките за дистанция се спазват известно време и след това започват нарушенията. Искрено се надяваме, че нашите съграждани и сънародници ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парка с малки деца. Нашата препоръка е граданочалниците на всеки град сами да определят реда за посещение на парковете“, каза още той.

По повод напускащите столицата отново хиляди софиянци, ген. Мутафчийски заяви, че процесите се следят от МВР и те ще докладват на правителството. „Ние от Щаба само следим епидемията и отчитаме случаите и лечението“, уточни той.

Ген. Мутафчийски отново подчерта, че най-важно е да се запази здравната ни система. У нас има 18 лаборатории. Целта е била да има 7000 легла за прием на болните от новия коронавирус.

На въпрос за това, че френски учени от института „Луи Пастьор“ отчитат, че едва 26% от преболедувалите изграждат антитела, той обяснии, че от Щаба никога не са твърдели, че се изгражда силен и траен имунитет. „Никога не сме давали напразни надежди, водейки се от предишни споделени принципи от предишни заболявания. Това е нов вирус и пред нас стоят нови неизвестни. Споделихме в началото, че не наблюдаваме в 100% образуването на антитела“, заяви Мутафчийски.

Той отрече да има случай на човек в България, който се е заразил коронавириса, преборил го е и се е заразил отново.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...