Новини от Пловдив » България » ЛиЛана остава в ареста, гаранция за брат й SkilleR
България Важно Съд и Прокуратура

ЛиЛана остава в ареста, гаранция за брат й SkilleR

Лилана

В ареста ще посрещне рождения си ден певицата ЛиЛана, реши спецсъдът. Лиляна Деянова, както е истинското й име, става на 35 г. във вторник, пише „24 часа“.

ЛиЛана, брат й – бийтбоксърът Александър Деянов-SkilleR, и съдружникът й Мартин Димитров попаднаха в ареста заради дело за злоупотреби с пари от еврофондове. SkilleR е пуснат на свобода срещу гаранция от 100 хил. лв., а певицата и съдружникът й остават на топло.

За лидер на престъпната група е посочен Мартин Димитров, а ЛиЛана и SkilleR са обвинени за участници в нея заедно с още двама души.

Според прокуратурата групата е действала от 2016 г. Фирми без дейност, контролирани от ЛиЛана, усвоявали средства по програмата “Иновации и конкурентоспособност”. Няколко дружества на Лилана и Мартин Димитров са печелили проекти, показа проверка на “24 часа”.

Сумите, които са усвоили, са около 1 млн. лв. След договорите са минали и одит, който не е открил нередности. Разследването на прокуратурата обаче показало, че фирмите на певицата и съдружника й декларирали, че са купили от чуждестранно дружество софтуер, който всъщност бил на българска фирма. Тези на ЛиЛана само го ползвали. По разследването има данни и за бизнес връзки на ЛиЛана с Васил Божков, който е в Обединените арабски емирства. В публичните си изяви ЛиЛана нито е отричала, нито е потвърждавала за отношенията си с Божков.

Певицата и съдружникът й Мартин Димитров са в съвета на директорите и на акционерното дружество “Телетол”, което имаше договор за продажба на електронни винетки, но той беше прекратен през ноември заради несъвместимост със системите на Агенция “Пътна инфраструктура”. Няколко месеца по-рано Лилана и Мартин Димитров пуснаха сигнали до прокуратурата за корупция в АПИ.

Още по темата:

Певицата Лилана и брат й сред задържаните при спецакцията в София
Лилана, брат ѝ и още 3-ма точели евросредства с покупка на софтуер през дружества без дейност

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...