Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Люксембург ще изследва цялото си население за коронавирус
COVID-19 Здраве Свят

Люксембург ще изследва цялото си население за коронавирус

Проба за COVID-19
Проба за COVID-19

Люксембург планира да тества цялото си население за коронавирус преди края на следващия месец със скорост 20 000 души на ден.

Великото херцогство има население от 600 000 души и е компактно, без излаз на море, и сравнително богато, но планът за проследяване на епидемията е амбициозна стъпка спрямо 39-те хиляди тестове, проведени досега.

3729 случая са потвърдени сред жителите на Люксембург и трансграничните работници, свързани с неговата здравна система, а 88 души са загинали от епидемията.

Учениците и учителите вече са поканени в една от 17-те тестови станции в страната като подготовка за възобновяване на учебната дейност следващата седмица.

„Направете тест! Това е важен принос, който ще ни позволи да живеем по-свободно през следващите седмици и месеци“, заяви ръководителят на програмата за спешни тестове професор Улф Нербас.

Очаква се националният план за тестване да струва 40 милиона евро и всеки жител вече е получил пет хирургически маски, с което на населението се помага за предотвратяване на нови инфекции, тъй като правилата му за блокиране се прекратяват.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...