Quantcast
Новини Пловдив » Община » Ограничават достъпа до Главната и „Капана“ с бариери
Община Пловдив

Ограничават достъпа до Главната и „Капана“ с бариери

Започна поставянето на бариера на ул. „Дондуков-Корсаков“, като вече са положени кабелите и циментовата
основа.

Контролираният достъп до тази най-централна част на града ще бъде по подобие на вече работещите на входовете на Стария град бариери.

Изграждането е във връзка с Генералния план за организация на движението и Плана за антитерористични мерки от миналата година.

„В електронното устройството на бариерата са внедрени интелигентни системи, които ще могат автоматично да четат номерата на превозните средства. Ще има и камери, които ще записват преминаващите“, коментира ресорният зам.-кмет Йордан Ставрев.

Той допълни, че ще бъдат направени тестове за сработване на нововъведението, като през това време ще се изяснят документите и условията, на които живущите и работещите в зоната ще трябва да отговарят, за да имат безпрепятствено влизане или излизане през пункта.

„На всеки един с право на достъп ще бъдат осигурени чип карти/пропуски. Ще бъде определен и гратисен период, в който желаещите ще могат да подават заявления в Община Пловдив“, уточни заместник-кметът.

Служителите на ОП „Общинска охрана“ ще продължават да работят на място, за да контролират, указват и помагат на гражданите. Служебните автомобили на полицията, пожарната, охранителните фирми, линейките, куриерите и такситата веднага ще бъдат допускани. Ще бъде осигурен и достъп на фирмите за доставка за времето, за което те трябва да предоставят стока на магазини, ресторанти, аптеки и т.н.

На по-късен етап подобна бариера ще бъде изградена и на ул. „Железарска“. До окончателното въвеждане и на двете съоръжения колите ще продължават да влизат по досега създадената организация.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...