Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пловдив обмисля две градски линии с електробуси
Градът Пловдив

Пловдив обмисля две градски линии с електробуси

Община Пловдив очаква доклад от Световната банка, на чиято база да се реши ще се направи ли общинско предприятие за електротранспорт. Това стана ясно след срещата на кмета Здравко Димитров с представители на различните политически партии в местния парламент.

Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов разясни, че докладът се очаква след месец. Идеята на местната управа е да се създаде общинско предприятие и да се пуснат две линии, за които да се търси европейско финансиране за купуването на електробуси.

За терен, на който да се ситуаира ОП-то, се обмисля такъв в „Източен“, който е държавен и ще бъде поискан безвъзмездно от Министерството на регионалното развитие.

Според градоначалника Димитров до 2-3 години предприятието може да е готово, като първоначално ще са необходими около 30 млн. лв. за първите електробуси.

И той, и заместникът му Чонов дадоха пример, че в София са купили 20 електробуса за 920 хил. лв. бройката. С толкова ще се стартира и в Пловдив.

„Темата е отворена – дали сме предложения, решаваме всички заедно. Ако някой има по-добра идея, да дойде и да я каже“, коментира още Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...