Новини от Пловдив » Градът » Пловдив обмисля две градски линии с електробуси
Градът Пловдив

Пловдив обмисля две градски линии с електробуси

Община Пловдив очаква доклад от Световната банка, на чиято база да се реши ще се направи ли общинско предприятие за електротранспорт. Това стана ясно след срещата на кмета Здравко Димитров с представители на различните политически партии в местния парламент.

Ресорният зам.-кмет Тодор Чонов разясни, че докладът се очаква след месец. Идеята на местната управа е да се създаде общинско предприятие и да се пуснат две линии, за които да се търси европейско финансиране за купуването на електробуси.

За терен, на който да се ситуаира ОП-то, се обмисля такъв в „Източен“, който е държавен и ще бъде поискан безвъзмездно от Министерството на регионалното развитие.

Според градоначалника Димитров до 2-3 години предприятието може да е готово, като първоначално ще са необходими около 30 млн. лв. за първите електробуси.

И той, и заместникът му Чонов дадоха пример, че в София са купили 20 електробуса за 920 хил. лв. бройката. С толкова ще се стартира и в Пловдив.

„Темата е отворена – дали сме предложения, решаваме всички заедно. Ако някой има по-добра идея, да дойде и да я каже“, коментира още Димитров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...