Новини от Пловдив » Градът » До 1000 лева глоба за изхвърлен стар диван или строителни отпадъци
Градът Общество Община Пловдив

До 1000 лева глоба за изхвърлен стар диван или строителни отпадъци

ко хвърляте покъщнина тези дни, може да отнесете солена глоба.
Ако хвърляте покъщнина тези дни, може да отнесете солена глоба.
  • Не изхвърляйте покъщина и строителни отпадъци край блоковете, предупреждават от комуналното предприятие „Чистота“

Във връзка с предстоящите почивни дни, които мнозина пловдивчани ще използват за пролетно почистване и ремонтни дейности в домовете си, от „Чистота” предупреждават гражданите да не замърсяват междублоковите пространства.

„Който има стара покъщина, нека не я захвърля до контейнерите или в зелените площи, а да я донесе на специализираната площадка на „Чистота”, призова директорът на общинското предприятие Николай Георгиев.

В базата на ул. „Даме Груев” 64 А се приемат стари дивани, гардероби, маси, столове, шкафове, матраци и друго излязло от употреба обзавеждане, електроуреди, хартиени, картонени, пластмасови и стъклени опаковки, хартия и картон, флуоресцентни тръби, автомобилни гуми  и други разделно събрани отпадъци от  домакинствата.

Обмисля се след края на извънредното положение да бъде възобновено безплатното събиране на стара покъщина по адреси и около съдовете за смесен битов отпадък.

Струпването на строителни отпадъци край контейнерите също е забранено. На шест места в града са разположени съдове, в които гражданите могат да изхвърлят до 1 кубичен метър строителни отпадъци след ремонти в домакинствата.  Те се намират на ул. „Юрий Венелин“ №2 и  ул. „Странджа“ №1 в район „Централен”, на ул. „Еледжик“ №11 (обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез) в район „Северен”, на ул. „Цар Симеон“ (до ЖП гара „Тракия“, околовръстното) в район „Тракия”, на ул. „Дивна“ №1 в район „Западен” и на ул. „Даме Груев“ №64 А (пред базата на ОП „Чистота“) в район „Южен”.

Според директора на „Чистота” прави впечатление, че цветните съдове за разделно  събиране на отпадъци от опаковки често не се използват правилно – вместо например да сгънат някой голям кашон и да го поставят вътре, много хора трупат отстрани до контейнера. Николай Георгиев напомни, че нерегламентираното изхвърляне на отпадъци подлежи на санкции – за физически лица глобата е от 500 до 1000 лв., а за еднолични търговци и юридически лица – от 1400 до 4000 лв.

За повече информация по конкретни въпроси, както и за съвет, гражданите могат да се обадят на телефон 032/675-817.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...