Левицата 14
Новини от Пловдив » Важно » Лекарство бързо убива COVID-19, в САЩ го прилагат при тежките случаи
COVID-19 Важно Свят

Лекарство бързо убива COVID-19, в САЩ го прилагат при тежките случаи

Архив

Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) е дала извънредно разрешение за използване на лекарството „Ремдесивир“, разработено от компанията „Гилеад сайънсис“, за лечение на пациенти с тежка форма на COVID-19. Решението беше обявено от президента Доналд Тръмп, пише bg-voice.com.

„Радвам се да обявя, че Гилеад получи от Агенцията за контрол на храните и лекарствата разрешение за използването на Ремдесивир при спешни случаи“, заяви президентът от Белия дом.

„Ремдесивир“ е експериментално лекарство, първоначално разработвано за болните от хеморагичната треска ебола. Това е първият медикамент, доказал ефикасността си срещу новия коронавирус. Според клинично изследване, проведено под егидата на Американските здравни институти, той съкращава от 15 на 11 дни средната продължителност на възстановяването при пациенти с COVID-19.

Даденото от агенцията разрешение позволява използването на „Ремдесивир“ при пациенти с тежка форма на COVID-19, които имат нужда от кислород, без да има нужда да участват в клинични изпитания. Агенцията подчерта, че е „логично да се мисли, че „Ремдесивир“ може да бъде ефикасен срещу COVID-19.

Поради факта, че „липсват алтернативни адекватни, одобрени или достъпни лечения, известните и потенциални предимства на лечението от този тежък и смъртоносен вирус са по-големи от известните и потенциални рискове, които представлява използването на този медикамент“.

На среща с президента Тръмп главният изпълнителен директор на Гилеад Даниел О’Дей определи решението на Агенцията за контрол на храните и лекарствата като важна първа стъпка.

Той добави, че компанията ще дари 1,5 милиона ампули от лекарството, за да помогне на пациентите в САЩ. Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс уточни, че лекарствата ще започнат да се изпращат в нуждаещите се болници от понеделник.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...