Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Първи ден свобода: Пловдив се изнесе на хижа Здравец, сръбска музика и кебапчета СНИМКИ и ВИДЕО
COVID-19 Важно Куклен Маршрути Пловдив Посоки Регион Родопи

Първи ден свобода: Пловдив се изнесе на хижа Здравец, сръбска музика и кебапчета СНИМКИ и ВИДЕО

Паркингът на хижа Здравец се напълни
Паркингът на хижа Здравец

ПловдивПрес

Хиляди пловдивчани се изнесоха в планината в първия ден, разрешен за разходки по паркове и гори, установи проверка на ПловдивПрес.

КПП-тата край града пускаха на облекчен режим, достатъчно беше минаващите да покажат декларации къде отиват и да попълнят всички данни. Днес определено има много повече хора от вчера и предишните дни, коментира полицай от пункта на Кукленско шосе срещу митницата. Касетката с декларациите към 14 ч вече преливаше и ги събираха с понатъпкване.

По наблюдение на ПловдивПрес през КПП-то се минаваше средно за 5-10 секунди, а някои дори не спираха, само намаляваха, колкото да си покажат личните карти.

Двойка момче и момиче минаха за 15 секунди след като подадоха документите си и надлежно попълнени декларации. „Казаха, че забраната падна, отиваме да се разходим“, обясни младежът и полицаят го пусна с усмивка „Давай“.

Сред най-посетените днес места беше районът около хижа „Здравец“. Самата хижа и заведенията около нея не работеха, но поляните наоколо се превърнаха в място за пикник, а паркингът на обръщалото почти се задръсти. От караваните отсреща по обед дънеше яко сръбска музика, а из въздуха се носеше миризма на скара.

По алеите се разхождаха двойки, накои водеха и кучетата си.

Двойка моторизирани полицаи следяха за реда, но и хората сами гледаха да си устроят бивака отделечени от други групи.

На места все пак имаше компании от по 15-20 души, които не приличаха да са от едно и също домакинство, предвид многото майки и татковци и рояк от дузина дечурлига, които се боричкаха на поляната.

След близо 50 дни вкъщи, днес сякаш дишаме по-спокойно, обясни възрастна двойка, разположена усамотено под клоните на боровата гора зад параклиса на паркинга.

Мерките трябва а се отхлабят, но не и да се отменят,

категорични са те, докато разпъват сгъваемата масичка и шезлонгите.

Друга група млади майки и татковци също са се усамотили под дърво насред поляната, видимо гледат с недоверие всеки, който се опита да се приближи, дори леко враждебно младият мъж пристъпи към репортера на ПловдивПрес.

Има дисциплина, свикна народът, но трябва да се поохлабят мерките и ще се спазват. На нас не ни пречеха сутрешните брифинги,

не бяха страховити“, коментираха Христо и Десислава Маневи.

Ангел Колев, който също с дъщеря си и съпругата бяха излезли на разходка в гората, смята, че мерките на правителството досега са били адекватни. Той също обаче смята, че е нужна малко повече свобода, но пък и хората трябва да проявяват повече дисциплина. „Набрахме си коприва за здраве, не сме застрашили никого“, обясни простата си философия Ангел.

 

Как се справят съдържателите на заведения в планината и умря ли им бизнеса за два месеца извънредно положение? Четете утре в ПловдивПрес

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...