Новини от Пловдив » Спорт » Кралев: Държавата ще помогне на Левски, ако смени собствеността
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Кралев: Държавата ще помогне на Левски, ако смени собствеността

Красен Кралев

„Левски“ ще получи помощ от държавата, но само когато смени собствеността“. Това заяви спортният министър Красен Кралев в ефира на bTV.

По-рано днес феновете на „Левски“ изпратиха писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за помощ за финансовото стабилизиране на клуба.

Организациите на привържениците предлагат вариант, в който настоящият главен спонсор – компания за спортни залози, собственост на бизнесмена Васил Божков, да продължи дейността си и да изплаща нужните суми на клуба. При невъзможност, „сините“ фенове предлагат държавата да кредитира „Левски“. С обезпечен с бъдещи вземания от продажби заем за неотложни финансови нужди.

„До момента не ми е известно да има смяна на собствеността в „Левски“. Когато има нещо реално, то трябва да бъде обявено. Премиерът многократно е заявявал, че иска да помогне на клуба, но при смяна на собствеността“, бе краткият коментар на Кралев по темата.

Министърът разкри, че има план футболното ни първенство да бъде подновено на 5 или 12 юни, но за това трябва да бъде дадена зелена светлина от щаба и здравните власти.

Още по темата:

Тити Папазов взима акциите на Васил Божков в ПФК „Левски“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...