Quantcast
Новини Пловдив » Без категория » Обвиниха шефа на „Лъки инвест“ за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска
Асеновград Без категория Регион Съд и Прокуратура

Обвиниха шефа на „Лъки инвест“ за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Тръбите са отрязани и затапени с дънери.
Тръбите са отрязани и затапени с дънери.

Районна прокуратура – Асеновград, привлече като обвиняем  изпълнителния директор на „Лъки Инвест“ АД Атанас Марински за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска на 21 февруари 2020 г.. Обвинението е, че в съучастие с отговорника и управителя на хвостохранилището е допуснал  изтичането на цианиди – свободни, във водите и с това ги е направил опасни за хора, животни и растения, както и негодни за ползването им за културно-битови, здравни, земеделски и други стопански цели.

Първоначално по настоящото досъдебно производство, Районна прокуратура – Асеновград, на 23 февруари 2020 г., привлече като обвиняеми Р.К. и Л.В., отговорник и управител на хвостохранилището, за което бе изнесена информация от прокуратурата. В хода на продължилото разследване бяха събрани нови факти и обстоятелства за повдигане на обвинение по същото дело и спрямо А.М., изпълнителен директор на „Лъки инвест“ АД.

Делото е взето под специален надзор на Апелативна прокуратура – Пловдив, и Окръжна прокуратура – Пловдив.

Спрямо  Маринсски е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. На 26  февруари 2020 г.  спрямо обвиняемите Р.К. и Л.В. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5000 лева, за всеки един от тях, които са били внесени.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от пет хиляди до тридесет хиляди лева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...