Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Славейка Иванова: В Търговската сме готови за матурите, и бал ще направим
Важно Образование Общество Пловдив

Славейка Иванова: В Търговската сме готови за матурите, и бал ще направим

Славейка Иванова Снимка: ПловдивПрес
Славейка Иванова Снимка: ПловдивПрес
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Галина ГЕОРГИЕВА

Каква е подготовката за предстоящите матури в 12 клас? С този въпрос се обърнахме към директорите на трите елитни гимназии в Пловдив – Английската, Руската и Търговската. Вече е ясно, че ДЗИ по БЕЛ ще се проведе на 1 юни, а вторият задължителен по предмет по избор ще е на 3 юни. На 2 и 4 юни ще са изпитите по желание на зрелостниците.

“ В Националната търговска гимназия матура по БЕЛ ще държат над 200 ученици. Нашите класни стаи са по-големи и ще допускаме по 11 зрелостници. Кабинетите се преоборудват, защото не е важно само да сложим 11 чина, но и да има видимост от страна на камерите. Другата матура е по география, но там ще са по-малко учениците. Подготвили сме 17 стаи.“ Това заяви пред ПловдивПрес директорът на Националната търговска гимназия Славейка Иванова.

В елитното училище има осигурени маски и ръкавици за квесторите, предвидени са и резервни маски, ако се наложи да се дават на учениците.

„Хубавото е, че от миналата година квестори са учителите от самото училище. Това много ни улеснява, защото е трудно в такъв важен момент да работиш с непознати колеги. Засега няма нещо, което да ни притеснява, важното е да сме здрави всички – учители и ученици“, каза Славейка Иванова.

За да не се допуска струпване на зрелостниците по тротоара и алеята покрай Търговската гимназия, те ще бъдат пропускани в големия двор и ще има маркирани места на 2 метра разстояние.

„Ще разчитаме на органите на МВР за съдействие. При нас не може да се спази изикването за отварянето на двата входа, защото ще има ученици, които от големия двор ще трябва да отидат в стаи, които са в малкия двор и ако отворим и другия вход, точно на най-тясното място ще сблъскаме двата потока т.е. всички ученици ще влизат отпред от големия вход. Има и някои въпроси, които още не са изяснени, например как ще проверяваме служебните бележки, с които са допуснати, след като ще ги пращаме електронно, вероятно някои ще си ги разпечатат, а други ще ги показват на телефона. Но смятам, че ще се справим, достатъчно рано знаем датите на матурите и имаме време да се подготвим. Винаги имаме съдействие от страна на РУО-Пловдив“, обясни директорът на Търговската гимназия.

На въпрос дали ще имат медицинско лице, което да измерва температурата на абитуриентите, Славейка Иванова заяви:“Ако наредят, ще мерим и температура, макар че ще е малко трудно. Но е важно да е ясно какво правим, ако има ученици с по-висока температура. Защото на изпит децата се притесняват и няма да е много ясна причината за повишената температура.“

Според нея официалното изпращане на випуска може да бъде съчетано с връчването на дипломите. Другият вариант е да се проведе на 15 септември при откриването на учебната година. „Випускът е чудесен, абитуриентския бал сме го планирали на 3 юли. Ако се наложи, и по-късна дата може да определим, но бал ще има. Радвам се, че успяхме между две грипни ваканции да проведем  тържественото честване на 110-ата годишнина на гимназията на 19 февруари в зала „Сила“, където събрахме над 1300 ученици, учители и гости“, доволна е тя.

Още новини по темата

Николай Радев за матурите: В Английската по 7 зрелостници в стая, квесторите с маски

Вихра Ерамян: В Руската ще даваме маски и на учениците, в стая ще са по 9

Иванка Киркова пред Plovdiv-Press: Ще проведем матурите за 7 и 12 клас при строги мерки

Вълчев: Учебната година ще приключи дистанционно

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...