Новини от Пловдив » България » България » Васил Божков: Бях в затвора в Дубай, без пари, без връзка с външния свят
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Васил Божков: Бях в затвора в Дубай, без пари, без връзка с външния свят

Васил Божков
Васил Божков

Васил Божков, един от най-богатите българи, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора „Ал Ахбар“ в Дубай в продължение на 2-3 седмици.

„От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той през bTV.

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не е съществувал

„Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той. Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти.

„Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам. Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

„Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков.

По думите му той не е избягал от България, а е отишъл в Дубай по работа.

„Дойдох в Дубай по работа, заповедта за ареста ми излезе два дни, след като бях заминал, а ако се бях върнал в България нямаше да изляза от ареста“, каза той.

Божков призна, че се страхува за физическата си сигурност в България.

Бизнесменът допълни, че се чува по телефона със сина си Антон, който е с обвинение за пране на пари. Според него обаче обвинението е за период от време, когато синът му е бил в Англия и не е имал никаква предства за бизнеса.

Със съпругата си не се чува, защото тя е в ареста.

Бизнесменът заяви, че в момента не разполага с никакви средства, но пък има богати приятели, които му дават пари  – „милион, два, пет“.

Те не били българи, защото българите се страхували да говорят с него.

Божков е в Дубай с мажоритарния собственик на „Левски“ Георги Попов.

„Аз и Георги Попов сме заедно в апартамента. Ако напуснем ОАЕ ще ни арестуват, иначе в Дубай се движим свободно. Георги имаше имен ден, празнувахме с наши познати, голяма компания, които не са българи“, каза още бизнесменът.

Божков отрече да познава певицата ЛиЛана, която е в ареста за злоупотреби с еврофондове.

„Не я познавам, аз съм печели достатъчно пари, за да не се интересувам от еврофондове, 2-3 милиона не ме интересуват“, каза той.

 

Още

Жената и секретарката на Васил Божков с неуспешен опит да излязат на свобода

Тити Папазов взима акциите на Васил Божков в ПФК „Левски“

Васил Божков за отнетия лиценз на Еврофутбол: Оставиха 2300 души без работа

Прокуратурата пусна „ония смъртоносни записи“ на Божков и братя Найденови

1 млн.лв. гаранция за свободата на Антон Божков

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...