Новини от Пловдив » Важно » Васил Божков от Дубай: Тити иска акциите на Левски, ще ги дам, но не знам как ще се оправят
БГ Футбол Важно Крими Спорт Спорт Важно Съд и Прокуратура

Васил Божков от Дубай: Тити иска акциите на Левски, ще ги дам, но не знам как ще се оправят

Васил Божков
Васил Божков

Васил Божков, който е с 11 обвинения от прокуратурата и се намира в Дубай, призна, че е готов дори да подари акциите на футболния клуб „Левски“ на феновете, стига така да спаси отбора.

„Аз бих направил за „Левски“ всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат имуществото силово. „Няма да помагаме на „Левски“, ако не се смени собствеността!“ – това какво значи, според вас? Готов съм да дам акциите на всеки един… Не да ги продам, а да ги дам, само и само „Левски“ да бъде спасен. А кой унищожи „Левски“? Всички знаем. Как стана това? В грубо нарушение на закона. Аз съм инвестирал 25 млн. лева за 1 година“, заяви Божков пред bTV.

Акциите формално са собственост на близкия до Божков Георги Попов, който е заедно с него в Дубай. Той притежава 86,6% от акциите в клуба, 10% са на Тръст „Синя България“, а останалите са на миноритарни собственици.

„Нали „Левски“ е акционерно дружество все пак? Да сте чули да има ангажименти акционерите да издържат акционерните си дружества? Но все едно…“, попита риторично Божков.

„Бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги дал на феновете. Аз не мога да направя нищо в тази ситуация“, заяви Божков.

Преди дни феновете поискаха чрез отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов да бъдат вдигнати запори на фирмите, които са спонсори на клуба. Ако това не се случи, те поискаха кредит от държавата.

Самият Борисов заяви, че държавата би помогнала на клуба, ако собствеността бъде сменена.

„Ако се махнат тези запори, които са напълно незаконни, „Левски“ няма да има проблеми. Другият вариант е да ги върна там, откъдето съм ги взел. Или да ги дам на феновете. Но не виждам бъдеще за „Левски“, заяви още той.

Божков отрече появилите се информации да е искал извинение от феновете.

Той още веднъж каза, че е бил в контакт с изпълнителния директор на „сините“ Павел Колев и треньора на баскетболния „Левски Лукойл“ Константин Папазов, който беше спряган за нов собственик на акциите.

„Тити Папазов искаше просто да спасява „Левски“. Казах, че ще им дам акциите, но реално погледнато, не знам как ще се оправят след това“, заяви той.

 

Още

Васил Божков: Бях в затвора в Дубай, без пари, без връзка с външния свят

Премиерът: Ще дам кредит на „Левски“

Божинов: Готов съм да се върна в Левски, само Борисов може да го спаси

Кралев: Държавата ще помогне на Левски, ако смени собствеността

Тити Папазов засега е само треньор на „Левски Лукойл“

Тити Папазов взима акциите на Васил Божков в ПФК „Левски“

Бойко Борисов: Левски ще го бъде!

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...