Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Виртуален Ден на отворените врати за Деня на Европа в европарламента
Свят

Виртуален Ден на отворените врати за Деня на Европа в европарламента

Европейският парламент
Европейският парламент

Европейският парламент ще отбележи Деня на Европа с виртуален Ден на отворените врати.

Денят на Европа 9 май се отбелязва всяка година в чест на речта на френския външен министър Робер Шуман, довела до основаването на Европейския съюз. В контекста на продължаващата пандемия от COVID-19 9 май 2020 г. представлява важна възможност за честване на единството и солидарността в Европа.

Тъй като тази година традиционният Ден на отворените врати не може да се състои, парламентът и другите европейски институции пренасят честванията онлайн, като поставят акцент върху нуждата от единство и солидарност в настоящата криза и подчертават усилията на ЕС да окаже помощ за преодоляването ѝ.

Сред главните събития на деня е дебатът на живо тази сутрин с председателя на Европейския парламент Давид Сасоли. В рамките на срещата под наслов „Смелостта да действаме: урокът на Робер Шуман 70 години по-късно“ Сасоли ще даде думата на редица организации, работещи на първа линия в борбата с кризата.

Програмата предвижда и интервюта във Facebook със заместник-председателите на европарламента Отмар Карас и Катарина Барли, видео послания от лидерите на политическите групи, виртуално посещение на пленарната зала в Брюксел и експертна дискусия за Робер Шуман и неговата визия за Европа.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...