Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Напрежение около спешния кабинет в Карлово, лекари хвърлят оставки
Здраве Карлово Регион

Напрежение около спешния кабинет в Карлово, лекари хвърлят оставки

Д-р Христо Пелев
Д-р Христо Пелев

Лекари от карловската болница „Д-р Киро Попов“ са недоволни от решението на Медицинския щаб към областната управа там да бъде разкрит спешен кабинет и 18 от тях са депозирали оставки. В болницата работят общо 28 лекари и ако недоволните медици напуснат, ситуацията ще стане кризисна.

„Не съм приел оставките, в понеделник имам среща с колегите, на която ще присъства и кметът на Карлово, и ще обсъдим проблема. Ние и сега осигуряваме 24-часова медицинска помощ, но Спешна помощ искат да има и специален кабинет, опитват се да работят като транспортна фирма и само да превозват болните. Предполагам, че колегите са раздразнени от това“, заяви за ПловдивПрес управителят на болницата в Карлово д-р Христо Пелев. Той добави, че все пак в понеделник спешният кабинет ще отвори.

Този кабинет няма общо с епидемията от коронавирус, приемен кабинет за пациенти със съмнения за това заболяване в Карлово вече има.

„Напрежение между Спешната помощ, която е държавна, и общинските болници има от доста време, но сега, когато в Карлово от 40 дни нямаме случай на положителна проба за COVID-19, е най-неподходящото време за такива проблеми. Решавали сме и по-големи проблеми, ще се справим и с този“, заяви кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

„Решението за кабинета беше взето от Медицинския щаб след множество сигнали от страна на граждани както и на Спешна помощ. Оплакванията на пациенти са свързани, че при спешна нужда от консултация се налага да търсят в отделенията лекари за преглед, а линейките от Спешна помощ се бавят и не знаят къде да предадат транспортирания болен. С управителя на болницата д-р Христо Пелев и кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов водихме многократни разговори как да бъде решен проблемът и самите те предложиха компромисния вариант за работа на кабинета до 19,30 часа с лекар, а след този час да дежури медицинска сестра“, обясни от своя страна областният управител Дани Каназирева.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...