Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Бременна жена падна от 4-ия етаж на болница в Горна Оряховица
България Важно Инциденти

Бременна жена падна от 4-ия етаж на болница в Горна Оряховица

архив
архив

Бременна жена е паднала от висок 4-ия етаж на многопрофилната болница в Горна Оряховица вчера следобяд. Тя е пострадала тежко, случаят се разследва, съобщи БТА.

На 8 май около 13.30 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод.

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На всеки шест часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната – хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

В неделя по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент – млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново и е оперирана.

Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15.40 ч.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...