Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Генчо Начев: Отхлабването на мерките е опасно
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Генчо Начев: Отхлабването на мерките е опасно

„Отхлабването на мерките е много опасно. Ние свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало“. Това заяви в ефира на БНТ директорът на болница „Св. Екатерина“ в София проф. Генчо Начев.

По думите му здравната ни система ще издържи, но в момента болниците, които активно се борят с COVID-19 са недофинансирани. „Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци пък ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда“, добави проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците, като обясни, че тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение за това как тези защитни средства се поставят и как се махат.

„При неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят“, добави проф. Начев.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен“.

Още по темата:

Деца към ген. Мутафчийски: Страхувате ли се от COVID-19? Защо слушате толкова Борисов?
Борисов: Минем ли 100 заболели, отново стягаме мерките. Детските градини остават затворени

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...