Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Здраве » COVID-19 » Тестват всички жители на Ухан за COVID-19
COVID-19 Здраве Свят

Тестват всички жители на Ухан за COVID-19

covid-19
covid-19

Скрининг на населението на Ухан за COVID-19 ще се провед, след като в града се появиха нови случаи на заразяване. За 10 дни трябва да се проведе масовото тестване, според указанията на Оперативния щаб на Ухан.

На 9 май в Ухан, за първи път след като обяви край на пандемията, беше регистриран нов случай на заразяване с коронавирус, както и 16 безсимптомни носители на вируса. 24 часа по-късно петима проявиха клинични признаци на заболяване и бяха преквалифицирани като потвърдени случаи. Това даде повод епидемиологичната заплаха в района да бъде повишена от ниска на средна.

На 18 април Ухан беше определен като зона с ниско ниво на заплаха, а на 26 април болница в града изписа последния пациент с коронавирус, съобщи БГНЕС.

Оперативният щаб в Ухан за борба с COVID-19 е изпратил спешно съобщение до всички оперативни щабове в районите на града във връзка със създалата се ситуация.

Взето е решение да се проведе скрининг на цялото население на Ухан за наличието на вирусна нуклеинова киселина, като тестовете трябва да приключат в рамките на 10 дни.

На 8 април властите в Китай отмениха напълно транспортната изолация на Ухан и разрешиха на хората да напуснат града, който заради коронавируса беше откъснат от света в продължение на 76 дни.

Постоянно живеещото в Ухан население е около 11 милиона души.

Още по темата:

Първи ден в Ухан без болни от коронавирус, близо 500 починаха в Италия за 24 часа
Нулевият пациент – продавачка на стриди от Ухан
Ухан победи коронавируса, шести ден без нито един нов случай

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...