Quantcast
Новини Пловдив » Общество » Съмнения, нагласи: Едва 14% вярват, че извънредното положение свършва
Анкети Мнения Общество Пловдив

Съмнения, нагласи: Едва 14% вярват, че извънредното положение свършва

Мария МОРУНОВА, ПловдивПрес


Едва 14% вярват, че извънредното положение отпада днес. 44% са тези, които смятат, че извънредното положение ще отпадне, когато броят на заразените започне да спада. Това показва анкета на ПловдивПрес сред 7300 пълнолетни граждани, продължила от 29 март до днес – 13 май.

Тези данни може би се дължат на множеството изявления на Националния оперативен щаб и на министри, че при повишаване броя на заразените с COVID-19 веднага ще има затягане на мерките. Отново.

Трябва да се отбележи, че макар да има леко увеличение на заразените с коронавирус в последните седмици, броят на излекуваните расте.

Между 20 и 26 април има 433 нови случаи, до 3 май – 284 нови, а до 10 май – 349 новозаразни, тоест има ръст, отчитат и от Националния оперативен щаб. Излекуваните обаче вече са 499.

24% от анкетираните смятат, че поне още два месеца ще продължи извънредното положение. Най-вероятно защото за тях ограничителните мерки, които остават в сила, са своеобразно извънредно положение. И не вярват, че се върви към нормализиране на живота.

18 на сто смятат, че извънредното положение ще остане, докато хората не привикнат съвсем с ограниченията и най-малкото разхлабване ще им се стори нормален начин на живот. Тоест, разговорно казано, „хейтърите“ намират място тук, защото за тях и моментното разхлабване на ограниченията като премахването на КПП-тата, отварянето на магазини, на ресторанти на открито и на паркове не е достатъчно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...