Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Започва програма за подкрепа на микро и малки предприятия
COVID-19 Бизнес България

Започва програма за подкрепа на микро и малки предприятия

Пари

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ – Управляващ орган на Оперативна програма“Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 кани желаещите да представят проектни предложения по Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на малки и средни предприятия /МСП/“, Инвестиционен приоритет 2.2.

„Капацитет за растеж на МСП“ като обявява процедура за подбор на проекти: „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, съобщиха от програмата. Процедурата ще бъде активирана в ИСУН 2020 и проектните предложения ще могат да се подават от 10.00 часа днес /14 май/. Крайният срок за подаване на проектни предложения 16.30 ч. на 15 юни 2020 г.

Подаването на проектните предложения е по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра и придружителните документи чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) единствено с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП).

Целта на процедурата е осигуряване на оперативен капитал за българските микро- и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19. Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 173 000 000 лева.

Предоставяната по процедурата безвъзмездна финансова помощ е под формата на преки, безвъзмездни средства съгласно раздел 3.1 от „Временна рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19“ от 19 март 2020 г.

Още по темата:

Отпускат до 10 000 лв. помощ за малките предприятия
Пренасочват 134 млн. лв. към малките и средни предприятия

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...