Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Издъхна Астрид Кирхер, фотографката на Бийтълс
Свят

Издъхна Астрид Кирхер, фотографката на Бийтълс

beatles
beatles

Германската фотографка Астрид Кирхер, заснела някои от най-ранните и популярни кадри на „Бийтълс“, почина на 81 години, предаде Асошиейтед.

Тя е издъхнала във вторник в родния си гр.Хамбург, Германия, броени дни преди да навърши 82 г., съобщи нейният приятел Кай-Уве Франц пред Асошиейтед прес. В петък в Туитър историкът на „Бийтълс“ Марк Луисън извести за кончината на „интелигентния, вдъхновяващ, иновативен, дързък, артистичен, буден, красив, умен, обичащ и вдъхновяващ“ творец и почете „неизмеримия й принос“ към популярната британска група. Според германския в.“Цайт“ Кирхер е починала след „кратко, сериозно боледуване“.

„Бог да прости Астрид, красивото човешко същество“, написа в Туитър Ринго Стар. Оливия Харисън, вдовицата на Джордж Харисън написа за фотографката, че била „така фина и талантлива, с око, което улавя душата“.

Кирхер била асистент фотограф в Хамбург през 1960 г., когато тогавашният й приятел Клаус Форман попада в клуб на младата британска група. Петимата музиканти от Ливърпул наскоро били приели името на групата „Бийтълс“. Форман успява трудно да убеди и Кирхер да се присъедини към него и компанията на състава.

Астрид Кирхер
Астрид Кирхер

„Целият ми живот се промени за няколко минути. Всичко, което исках, бе да бъда с тях и да ги опозная“ , споделя тя след време пред биографа на групата Боб Спиц.

Кирхер непряко повлиява имиджа на музикантите. Саката без ревери, с които „Бийтълс“ са прочути в първите дни на Бийтълсманията, са вдъхновени от гардероба на фотографката, която има връзка и брак със Стюърт Сътклиф до внезапната му смърт от мозъчен кръвоизлив през април 1962 г. Тогава Сътклиф вече е напуснал „Бийтълс“. Впоследствие тя се жени два пъти, но се развежда. През 2010 г. споделя в интервю, че Сътклиф е бил и продължава да бъде любовта на живота й.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...