Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Радост за ценителите: Голямата чистка пожали „Водолаза“
Градът Култура Митовете на Пловдив Пловдив Суматоха

Радост за ценителите: Голямата чистка пожали „Водолаза“

Водолаза оцеля, засега.
Водолаза оцеля, засега.

Легендарната кръчма на ул. „Младежка“ работи с пълна пара като място за дезинфекция под ръководството на капитана Коцето

Plovdiv-press.bg

Легендарната за няколко поколения пловдивчани кръчма „Водолаза“ оцеля след голямото чистете на улица „Младежка“, споделиха пред Plovdiv-press.bg радостни ценители на кварталния уют.

Както Plovdiv-press.bg вече писа, общинското предприятие Чистота извърши хигиенен подвиг, като изрина над 60 тона отпадъци, оставени след събарянето на редица търговски обекти на ул. „Младежка“ и алеята към градския стадион „Пловдив“.

Голямата чистка обаче пожали старата кръчма, носеща романтичното име „Водолаза“.

Бистрото в края на алеята за стадион „Пловдив“ се наложи като една от забележителностите на града, а капитанът на „подводницата“ Костадин Георгиев е сред любимите душеприказчици на романтичните любители на студената бира, горещата цаца и хладна мастика под дебелата сянка на чинарите.

Прословутият раздел „Кислород за водолази“, иначе казано твърд алкохол, сега е приел отговорната функция „Място за дезинфекция“, при това задължително със субстанции над 40 градуса, коментират доволни посетители.

И днес „Водолаза“ работи с пълна пара и пълни душите на отговорните ценители на дезинфектантите за вътрешно приемане.

Клубът на приятелите на легендарната кръчма се надява, че засега багерите ще я подминат, още повече, че мястото вече е прилично откъм хигиенна хледна точка, а масите са разположени на повече от препоръчаната дистанция за спазване на карантината. Работното време също е съобразено със спокойствието на квартала.

Наздраве, с първия прилив!

Още

Операция „Изриване“ на ул. Младежка: Чистота събра 60 тона отпадъци СНИМКИ

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...