Новини Пловдив » Важно » Божков с нова ФБ честитка: Борисов и Горанов ме принудиха да рекламирам в Нова тв
България Важно Медии ФБстатус

Божков с нова ФБ честитка: Борисов и Горанов ме принудиха да рекламирам в Нова тв

Васил Божков
Васил Божков

Васил Божков постна нови интересни послания в профила си във БФ. Бизнесменът, на когото бяха повидгнати 11 обвинения, осъмна с нова публикация, за която твърди, че са компромати срещу властта.

Този път на снимката е „Паметна бележка“, за която той твърди, че е подписана в кабинета на собственика на Нова телевизия Кирил Домусчиев.

„Тя бе осъществена под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой“, твърди в пулбликацията Божков.

С бележката, на 1 август 2019 г. Божков се задължава да сключи договор за реклама на стойност 20 млн. лв. с Нова телевизия и, ако медията загуби рекламодатели в хазарта, да ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

Това са „част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми“, пише Божков.

Това е поредното послание във Фейсбук от бизнесмена, който живее в Дубай. Той го анонсира с видеопослание в неделя, в което благодари за „пожеланията и подкрепата“ и обещава, че в понеделник в 8 часа, ще пусне в социалната мрежа „нова част от сигнала “ срещу управляващите.

„Надявам се този път някой да го прочете“, добави Божков.

Припомняме, че в петък Божков публикува чат с Владислав Горанов, в който се обсъжда Държавната комисия по хазарта, която би трябвало да контролира хазартния бизнес на Божков. От разговора му с „Vladi Goranov“ обаче личи, че бизнесменът може във всеки един момент да се оплаче от действията на чиновниците на министъра и да търси съдействие.

Финансовият министър Владислав Горанов, за когото се твърди, че е събеседникът на Божков, отказа да коментира съобщенията, но и не е отрече, че съществуват.Главният прокурор Иван Гешев и премиерът Бойко Борисов демонстрираха, че не виждат абсолютно нищо нередно в публикуваните от Васил Божков разговори с Vladi Goranov.

Гешев обяви, че не си „причинил“ да чете съобщенията, но негови колеги прокурори ги били чели и не видeли „причина за някаква наказателно-правна реакция“.

Премиерът Борисов пък не коментира съдържанието на съобщенията, а само наличието им. Според него нямало нищо нередно в това финансовият министър да контактува с хазартния бос. Добави, че и той се бил виждал с Божков.

По-късно през уикенда той пусна още две публикации, в които коментира акциите на „Левски“, както и изявленията на Владислав Горанов относно неплатените данъци.

„На първо място някой не прави разлика между „ДАНЪЦИ“ и „ТАКСИ“. Само хора с много ниска правна и/или финансова култура не могат да различат двете понятия. Хазартната дейност не се облага с данък и затова данъците нямат нищо общо!“, пише той.

В друга Фейсбук публикация, Божков обвинява премиера Бойко Борисов, че от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ „тайно и задкулисно“.

 

Още 

Тома Биков: Божков дълго време упражняваше власт без да ходи на избори

Горанов без коментар за Божков. Дончев: Есемесите потвърждават, че са се виждали

Както се закани: Васил Божков публикува какво си пише с Влади Горанов

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close