Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Условни присъди за смъртоносния удар на кола във влак край Асеновград
Асеновград Инциденти Регион Съд и Прокуратура

Условни присъди за смъртоносния удар на кола във влак край Асеновград

Кирил Македонски
Кирил Македонски

С две условни присъди приключи делото за катастофата, при която на жп прелез между Крумово и Асеновград влак блъсна кола и един от пътниците в нея почина. Шофьорът на  автомобила е 33-годишният Иван Георгиев от Караджалово, загиналият е неговият брат Момчил, третият пътник в колата е братовчед му Георги Тенев, който се размина само с травми. Присъдата на Иван Георгиев е 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Тя е резултат от намаляването с една трета, постигнато след признаване на вината. Георгиев остава без книжка за 4 години.

Другият подсъдим по делото беше Кирил Македонски – пазач на прелеза, който не спуснал бариерите. Той е бил и пиян – с 2,61 промила. И Македонски е признал фактите от обвинителния акт и след редукцията присъдата му е 2 г. и 8 месеца условно с изпитателен срок от 4 години. Той е лишен от право да изпълнява длъжността прелезопазач за срок от 4 години.

Катастрофата стана в 6,50 часа на 12 ноември м. г. Македонски нарушил правилата за експлоатация на съоръженията, като не спрял движението на пътни превозни средства през прелеза и не спуснал бариерата преди преминаването на пътнически влак №19205, движещ се от Пловдив към Асеновград.

В това време Иван Георгиев се приближил към прелеза с колата си „Опел Астра“. Движел се със скорост от 60 км/ч, а  е можел да спре пред прелеза, ако е пътувал с до 40 км/ч,  навлязъл в него, без да се убеди, че не приближава влак, и се блъснал. Брат му Момчил почина в болница на 17 ноември 2019 г.

Още новини по темата

Двама отиват на съд за катастрофата на жп прелез край Асеновград
Пияният кантонер от Асеновград остава в ареста
Влак блъсна кола край Асеновград, трима в болница

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...