Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Домусчиев с нов удар срещу Божков
Бизнес България Медии

Домусчиев с нов удар срещу Божков

Кирил Домусчиев
Кирил Домусчиев

Собственикът на „Лудогорец“, „Нова Броудкастинг Груп“ и Биовет Кирил Домусчиев отново публикува във Фейсбук профила си коментар около последните събития и нападки на Васил Божков.

Първото, на което обръща внимание, е парите за реклама  в Нова ТВ, плащани от Божков през 2017 г. И уточнява, че тогава не е бил собственик на телевизията.

Домусчиев определя като манипулативни публикации в медии на издателя Иво Прокопиев относно записката с подписите на Божков и Домусчиев.

Ето целият коментар на Кирил Домусчиев:

„Бях решил да не се занимавам повече с обвиняеми, манипулатори и всякакви видове дребни душици, изпълзели в медийното пространство. Взимайки предвид вълната от внушения, която медиите на обвиняемия Прокопиев и гравитиращи около него субекти, начело с Божков ТВ изкараха, реших да посоча една от цифрите, която бившият приятел Васил Божков умишлено премълча. През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!!

Уважаеми, господа Манипулатори,

И шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?! През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор.

Факт е, че винаги Нова ТВ разграничава търговската от редакционната си политика! Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите!

Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите.

Сетих се за Антикорупционния фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура!

На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи.“

Още по темата:

Война на милионерите: Домусчиев в контраатака срещу Божков, бТВ, Спорт тото
След паметната записка Божков показа и част от договорите за реклама в Нова
Божков с нова ФБ честитка: Борисов и Горанов ме принудиха да рекламирам в Нова тв

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...