Новини от Пловдив » Регион » Недоволство в Кричим заради спрян напоителен канал
Кричим Регион

Недоволство в Кричим заради спрян напоителен канал

Жители на Община Кричим настояват напоителният канал да бъде пуснат. Днес се срещнаха с експерти от Басейнова дирекция, Напоителни системи, кметът на Кричим Атанас Калчев, представители на Общинския съвет, експерти от областна администрация.

Експертите предложиха на Община Кричим да подаде заявление в Басейнова дирекция за пускане на канала, докато се реши изцяло проблемът. Другата опция е гражданите да учредят сдружение и като юридическо лице да подадат заявление за водовземане в Басейнова дирекция. В този случай общинската администрация трябва да им предостави правото на ползване върху канала.

Кметът обаче обясни, че предстои асфалтиране на улиците по европроект. Това ще наложи прекъсване на захранването от канала с вода за напояване на имотите  на хората, живеещи в тези участъци. Това предизвика отново недоволството на част от присъстващите. Те настояват за цялостно решение на проблема.

„Местната власт трябва така да реши проблема, че да осигури вода за напояване на хората, без рискове за инфраструктурните проекти, които Община Кричим реализира. В едната част, където този канал не пречи на инфраструктурните проекти, има съдействието на държавните институции дейността му са бъде възстановена, след подаване на заявление до Басейнова дирекция“, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

По думите й, ако не бъде възстановена дейността на канала, хората ще започнат да използват питейна вода за напояване на имотите си, което е разпиляване на изключително ценен ресурс.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...