Новини Пловдив » Крими » Лихварят Банка Менду с 4 обвинения
Крими Пловдив

Лихварят Банка Менду с 4 обвинения

Прокуратурата повдигна 4 обвинения на лихваря от Аджисан махала.
Прокуратурата повдигна 4 обвинения на лихваря от Аджисан махала.

Окръжна прокуратура – Пловдив,  привлече като обвиняем  49-годишния лихвар Стефан Асенов, когото ромите наричали Банка Менду, и му повдигна 4 обвинения. Първото е за лихварство   – за отпускане на кредити на обща стойност 1 млн. лева на над 50 души, като е спечелил от това  800 000 лв.

Второто е за данъчни престъпления и визира периода от 1 май 2016 г. до 1 май 2020 г., когато Асенов е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 50 000 лева, като е подавал декларации с неверни даннни пред НАП.

Както ПловдивПрес вече писа, лихварят и брат му предоставяли стаи в хотел „Мерита“ край Войводиново за проституция. Четвъртото обвинение  е за пране на пари. Според прокуратурата от от 2010 г. до 19 май 2020 г. заедно с брат си  и жената, в която живее, Стефан Асенов е закупил множество коли и имоти  с  1 млн. лв,  спечелени от лихварство.

Братът е на Асенов е обвиняем  за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и в съучастие като помагач в престъплението – пране на пари. Жената, която живее с лихваря на съпружески начала, е с обвинение в пране на пари.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като след негова преценка предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-тежкото сред предвидените от закона наказания за престъпленията, в които тримата са обвинени, е от 3 г. до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 20 000 лева до 200 000 лева.

Още новини по темата

Наричали лихваря от Аджисан махала Банка Менду
Задържаният в Аджисан махала лихвар несметно богат
Арестуваха лихвар в Аджисан махала

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close