Новини Пловдив » България » Създават платформа „Преоткрий България“ в подкрепа на туризма
Бизнес България

Създават платформа „Преоткрий България“ в подкрепа на туризма

Онлайн платформа „Преоткрий България“ за резервиране на почивки в хотели, както и на места в ресторанти представиха в Министерския съвет министърът на икономиката Емил Караниколов, на туризма Николина Ангелкова, на земеделието Десислава Танева и изпълнителният директор на „Метро България“ Филип Анастасиу.

Това е иновативен продукт за малкия бизнес, насочен към потребителите, които искат да летуват в българските курорти и да ползват български продукти, българска храна. Ако концепцията се развие – ще има и много други участници в нея. Тя е пилотен продукт у нас, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Филип Анастасиу, изпълнителен директор на „Метро България“ заяви, че платформата ще стартира в началото на юни заедно с туристическия сезон.

„Партньорите, хотели и ресторанти, няма да дължат комисиона, те ще се ангажират с безопасност, хигиена и с качествен продукт. Българите да знаят, че резервирайки нощувка, ваканция, вечеря, отиват на едно чисто място, с гарантирани мерки за здраве. Целта е да се насърчи вътрешния туризъм“, каза той.

По-късно платформата ще бъде припозната и от чужденците.

Другата цел е да се предлагат през платформата български храни и ястия.

Министърът на туризма Николина Ангелкова припомни, че преди месец ведомството й е стартирало кампания „Преоткрий България“. Тя заяви, че се надява, че много от представителите в сектор „Туризъм“ ще се включат, за да може да се насърчи българският туризъм.

Според нея местата за настаняване и хранене в платформата ще бъдат изцяло в унисон с изискванията на Световната здравна организация.

Ангелкова разкри също, че към момента има 15 плажа, които искат да предлагат безплатни чадъри и шезлонги.

„Благодаря на всички, които изберат България това лято“, каза тя. „Ние сме поставили въпроса за шалтетата, които се предлагат на много високи цени. Ако искаме да върнем българския турист по българското Черноморие, не трябва да си играем на такива игри на дребно“, предупреди тя.

До края на седмицата и останалите наемодатели на плажове трябва да дадат предложенията си за цени на чадърите и шезлонгите по морето.

Министърът на земеделието Десислава Танева приветства обединените усилия за предлагане на добра почивка при здравни и хранителни стандарти. Тя гарантира, че в България има достатъчни български продукти, за да бъде задоволено вътрешното потребление.

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close