Новини Пловдив » България » Телефонът на полк Иванов тъпкан с доказателства за убийството на Марангозова
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Телефонът на полк Иванов тъпкан с доказателства за убийството на Марангозова

Станка Марангозова
Станка Марангозова

Куп доказателства в телефона на подполк Бисер Иванов от НСО са открити при задържането му като заподозрян за организатор на убийството на Станка Марангозова.

Софийският военен съд остави в ареста служителя на НСО подполковник Бисер Иванов, който е обвинен за организатор на убийството на Станка Марангозова.

Физическият убиец на жената Петър Костов също е задържан за постоянно. Под домашен арест остава помагачът в изпълнението на мократа поръчка.

Доказателства, открити в телефона на Иванов, са били ключови за разследването, съобщава БНТ.

В телефона на служителя на НСО подполк. Борис Иванов е запазена част от кореспонденцията, чрез която е организирал убийството на Станка Марангозова. От тази кореспондеция, както и от запазени обяви за продажба на мотори, разследващите стигат и до мястото, на което е изхвърлен мотоциклета, с който в деня на покушението се е придвижил килърът Петър Костов.

Моторът на физическия убиец на Станка Марангозова.
Моторът на физическия убиец на Станка Марангозова.

Според опитния криминалист Ботьо Ботев – тези грешки, допуснати от изпълнителите на мократа поръчка, са съществени. „Практика е в поръчковите убийства да няма връзка между поръчител и извършители. Тук пряко се осъществява подготовката и извършването от поръчител – организатор и преки извършители“, обясни Ботев.

Пак в телефона на Иванов, разследващите откриват значителни доказателства за контактите му с обявения за издирване безнесмен Иво Масларов, който е обвинен като поръчител на убийството на Станка Марангозова. Сред доказателствата има и бележка с името на Марангозова, регистрационния номер, цвета и марката на автомобила й. Според профила, изготвен от криминалните психолози, убийството е организирано бързо.

Според Ботьо Ботев извършителите са допуснали основни грешки при планировката и организацията на убийството. „Първо – имаме един известен в обществото проблем между поръчител и жертва. Второто нещо, което е съвсем съществено, предстои дело заведено от потърпевшата към поръчителя. Самите тези обстоятелства в процеса на работата веднага биха се набили на очи, както и е станало“, коментира криминалистът.

Доказателства за мотива на мократа поръчка разследващите отново откриват в чат-кореспонденция между Борис Иванов и Иво Масларов. От тях става ясно, че Масларов е настоявал Марангозова да не се явява по делото срещу него в Специализирания съд.

Още

Подполковник от НСО – шеф на бандата, убила Станка Марангозова

Доведен син на Емилия Масларова поръчал убийството на Станка Марангозова

Заловиха трима, заподозрени в убийството на фараонката Станка Марангозова

Убитата Станка Марангозова имала имоти от София до морето

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close