Новини Пловдив » Важно » 6 месеца пробация за Кабиванов, върнал е над 26 000 лв. на Община Карлово
Важно Карлово Регион Съд и Прокуратура

6 месеца пробация за Кабиванов, върнал е над 26 000 лв. на Община Карлово

Емил Кабаиванов в съдебната зала.
Емил Кабаиванов в съдебната зала.

Специализираният наказателен съд определи наказание „Пробация“ за кмета на община Карлово Емил Кабаиванов, обвинен от Специализираната прокуратура за безстопанственост. Преди делото да стигне до Спецпрокуратурата, обвинението срещу Кабаиванов беше за длъжностно присвояване на 26 984,68  лв.  Той е възстановил сумата на Община Карлово.

Кабаивановбеше подведен под наказателна отговорност, защото в периода от 24 април 2013 г. до 30 април 2014 г. като кмет е назначил на работа по проекта за Пречиствателната станция съпартийците си Никола Хаджийски и Милко Стрехин и Елен Писачев и те получавали заплати, без да ходят на работа. Щетата за общината е в размер на вече възстановената сума.

Средствата са били част от получената от общината безвъзмездна финансова помощ за доизграждане и модернизация на водопроводната и канализационна мрежа на Карлово по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

За да определи наказанието „Пробация“, съдът взе предвид връщането на парите, както изразеното от Кабаиванов съжаление за стореното и чистото му съдебно минало.

Наказанието предвижда задължителни срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца, както и удръжка на 10 на сто от възнаграждението му в полза на държавата в продължение на 3 месеца.

Тази присъда не лишава Емил Кабаиванов от правото да заема обществена дължност, така че той остава кмет на Карлово.

Още новини по темата

Делото на Емил Кабаиванов отива в Спецпрокуратурата
Кабаиванов бил съден от незаконен състав, а мотивите били copy-paste на обвинителния акт
Делото срещу Емил Кабаиванов тръгва за трети път от начало

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close