Новини Пловдив » Градът » Здравко Димитров към абитуриентите: Останете отговорни, празнувайте разумно!
Градът Общество Пловдив

Здравко Димитров към абитуриентите: Останете отговорни, празнувайте разумно!

Здравко Димитров
Здравко Димитров

Останете отговорни и празнувайте мирно и разумно! С този апел се обърна към абитуриентите кметът Здравко Димитров. Той отправи видеообращение към зрелостниците, които тази година не могат да организират традиционните си балове заради коронавируса.

Скъпи абитуриенти, последните седмици на май са винаги специални и изпълнени с емоция – емоция, която е неповторима и остава за цял живот. Вашата радост, абитуриенти, озарява целия град и ни прави съпричастни с Вашето щастие.

Всички ние се вълнуваме и се гордеем с Вас, а тази година гордостта ни е още по-голяма. В създалата се ситуация Вие показахте, че сте способни да се адаптирате и не загубихте мотивацията си и воля за успех. Показахте също, че сте отговорни към себе си и близките си.

Тази година май месец ще е малко по-различен. Празненствата няма да се състоят, но Вие пак ще сте заедно и отново ще празнувате. Това няма да отмени мечтите и бъдещето Ви. В този дух Ви поздравявам с няколко послания.

1. Бъдете смели, дерзайте и следвайте пътя, който сте избрали.

2. Бъдете упорити. Грешките не са причина да се откажете. Напротив – те ще Ви научат и ще Ви дадат стимул да продължите по пътя към успеха.

3. Не бързайте да пораствате. Запазете детското в себе си.

4. Пътувайте и опознавайте. Това ще разшири кръгозора Ви и ще Ви научи на самостоятелност и отговорност.

5. Бъдете добри към ближни и непознати. Доброто връща добро. Пожелавам Ви да изживеете този специален за Вас ден по най-добрия начин, но Ви моля да останете отговорни и да празнувате мирно и разумно.

Сигурен съм, че емоцията от това нетрадиционно празненство ще е още по-силна и истинска. Именно във Вас се крие лъчът светлина и надеждата за по-добро бъдеще, от които силно имаме нужда в този момент. Бъдете здрави и стискайте здраво мечтите си в ръка.

Честит празник!

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close