Новини Пловдив » Градът » Оставиха в ареста лихваря Менду и съучастниците му
Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Оставиха в ареста лихваря Менду и съучастниците му

Стефан Асенов - Менду, брат му Антон Асенов и приятелката му Катя Симеонова
Стефан Асенов - Менду, брат му Антон Асенов и приятелката му Катя Симеонова

Окръжен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо лихваря  Стефан Асенов – Менду, брат му Антон Асенов и Катя Симеонова.

Според съда от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са съпричастни с престъпленията, за които са им повдигнати обвинения. За тези престъпления Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност тримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Пловдивския апелативен съд на 2 юни от 10.00 часа.

Според прокуратурата  ромският бос трябва да остане за постоянно в ареста. Още в Икономическа полиция той е започнал да заплашва свидетеля Камберов, който е дал показания. Менду и приятелката му Катя имали къща и сметка в Одрин и можели да се укрият там.

49-годишният Стефан Асенов е обвинен за лихварство, данъчни престъпления, пране на пари и склоняване към проституция. Брат му Асен ще отговаря за предоставяне на помещения за полови сношения и блудствени действия и като помагач в прането на пари.

Като обвиняема за пране на пари е привлечена 43- годишната Катя Симеонова, която е живяла на съпружески начала с Менду.

Адвокатът на Менду каза, че няма никакви доказателства за извършените от него престъпления. Имало няколко свидетели, които не са очевидци, не е ясно кои са тези 50 лица, взели кредити.

Стефан Асенов заяви, че всяка година е плащал по 12-13 хиляди лева данъци и отрече да е собственик на хотел „Мерита“ край Войводиново. Там, според обвинението, са предоставяни стаи за проституция.

Още новини по темата

Лихварят Менду дойде в съда с маска и ръкавици

Лихварят Банка Менду с 4 обвинения

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close