Новини Пловдив » Свят » Турция привлича туристи чрез общи пакети с България и Гърция
Балкани Свят

Турция привлича туристи чрез общи пакети с България и Гърция

Турските курорти са предпочитани за почивка
Турските курорти са предпочитани за почивка

Целим да увеличим движението на туристи чрез общи пакети с България и Гърция, когато сухопътните и морските граници са отворени. Това заяви турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой при среща с представителите на бизнеса в Измир, предаде БНР. Министър Ерсой не е дал подробности за какви точно пакети става дума.

През юни месец може да бъде подновен въздушният транспорт между страните след подписване на двустранни протоколи, е заявил по време на телефонни разговори с българския, германския, гръцкия и румънския си колега турският министър на културата и туризма.

Очаква се постепенно начало на международните полети в средата на юни. Той също така ги е информирал, че ситуацията в Турция с коронавируса се нормализира.

Съвместна кампания за представяне на Егейско море, така че да бъдат привлечени чуждестранни туристи, обсъдиха в телефонен разговор през миналата седмица гръцкият и турският министър на туризма Харис Теохарис и Мехмед Нури Ерсой.

Турският министър на културата и туризма е провел срещи в Анкара с посланиците на редица страни, от които в Турция пристигат множество туристи, сред които Великобритания, Германия, Холандия, Чехия и Швеция.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close