Quantcast
Новини Пловдив » България » Янка Такева: Българският учител излезе герой
България Образование

Янка Такева: Българският учител излезе герой

Янка Такева
Янка Такева

Българският учител излезе герой. Отчетът на Европейския комитет по образование е, че българската образователна система се е справила най-добре с дистанционното обучение по време на пандемията. Това заяви в „Денят започва с Георги Любенов“ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

“ В такъв мащаб нито една страна в света не беше използвано дистанционно обучение, защото то не се препоръчва масово в базисното образование, когато става ограмотяването. Даже не се препоръчва в периода 1-ви – 4-ти клас. Решението годината да се завърши дистанционно е правилно“, каза Янка Такева. Тя даде оценка 6 за образователната система.

За детските градини Такева коментира, че са готови да започнат работа. През тези 3 месеца, когато детските градини не работеха, а учителите поддържаха дистанционно връзка с родителите и децата, бяха направени невероятни ремонти в детските градини. Готови са детските градини отново да отворят врати. Готови са учителите. Готови са всички неща, които се изискват, но имаме един голям проблем. Например в София до онзи ден бяха напуснали 72 медицински сестри. Бяха напуснали около 80 учители и помощен персонал. Напускат, защото при първото класиране за прием в детски градини и ясли децата не можаха да влязат в детските градини и те трябва да напуснат, за да ги гледат. Миналата година 250 учители от София не можаха да се върнат и в училище, и в детски градини. Сега събираме сведение колко няма да могат да се върнат в цялата страна“, обясни още тя.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...