Новини Пловдив » Асеновград » 17-годишен моторист без книжка помете жена в Долни Воден, тя е в кома
Асеновград Важно Инциденти Регион Съд и Прокуратура

17-годишен моторист без книжка помете жена в Долни Воден, тя е в кома

Окръжният прокурор Румен Попов и шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев.
Окръжният прокурор Румен Попов и шефът на полицията в Пловдив Йордан Рогачев.

Ваня ДРАГАНОВА

17-годишен моторист без книжка помете жена в Долни Воден и тя в е в кома. Макар и само на 17 години, младежът е осъждан вече 2 пъти  за същото престъпление – управление на МПС без книжка, има и 4 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. През 2018 г. е бил наказан с обществено порицание, а година по-късно – и на пробация. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Младежът взел мотора от свой приятел, качил друг младеж и потеглил с висока скорост. Блъснал кола, после и жената на улицата и избягал. Приятелят му, който се возел отзад на мотора, направил опит да го спре, но не успял и скочил движение. Водачът после се върнал, но не за да потърси блъснатата жена и да й помогне, а за да остави 2 банкноти по 50  лв. на собственика на мотора, с които да покрие ремонта на возилото след инцидента.  Той се качил за пореден път да кара без книжка броени дни след изтичането на пробацията.

Към момента и водачът, и собственикът на мотора, са в ареста за 72 часа. Собственикът е задържан, защото е предоставил мотора на човек, който няма книжка.

 

Коментари

Коментари

112

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Каква е според вас разликата между извънредно положение и извънредна епидемична обстановка?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close